התהפוכות בשווקים נמשכו גם בשבוע שעבר. אחרי שחווינו התחזקות השקל בשבוע לפני כן ,לקראת סוף שבוע שעבר הדולר חזר להתחזק גם מול השקל וגם בעולם.
הנשיא האמריקאי צייץ שהדולר חזק מדי בניסיון לטלטל שוב את השווקים אך נכון לכתיבת השורות האלה זה לא ממש עוזר. במהלך שבוע שעבר הדולר התחזק כנגד השקל מ-3.5750 ל-3.6050 וכנגד האירו נסחר כעת סביב 1.122
אי וודאות פוליטית ממשיכה ללוות אותנו הן בארצות הברית (החרפת מלחמת סחר מול סין) והן בזירה המקומית (בחירות חוזרות לכנסת בחודש ספטמבר). בנוסף לכך מעורר דאגה גירעון ממשלתי אשר הגיע לאחרונה כמעט ל-4% לעומת היעד של 2.9% . הממשלה תצטרך לטפל בו ע"י העלאת מיסים, קיצוץ בהוצאות או שילוב של השניים.
כנהוג בתקופות כאלה הדולר מהווה חוף מבטחים עבור המשקיעים ומושך אליו הון מכל העולם. ניתן לראות בכך דוגמא נוספת בביקוש לאג"ח האמריקאי ובעקבות כך ירידת התשואות בהן (אג"ח 10 שנים נסחר בתשואה של 2.11% – שפל של כשנתיים!! וזאת לאחר שבסוף 2018 חצה את רף ה-3%).
הנתונים הפונדמנטליים שיצאו בשבוע שעבר בארה"ב היו ניטרליים או שליליים אך גם הם לא הפריעו לדולר לחזק את כוחו.
כלכלת גוש האירו לא מצליחה להתאושש, הסימן נוסף לכך הוא הנתון של ייצור תעשייתי אשר ירד ב 0.5% בחודש אפריל בהמשך לירידה ב 0.4% בחודש מרץ.
בארץ אירו נסחר מול השקל בטווח צר יחסית של 4.04 – 4.05 .
השחקן הנוסף שתומך בהיחלשות השקל הוא בנק ישראל. הוא רואה בייסוף השקל כגורם העיקרי שמעכב המשך עליית האינפלציה ולפי ההערכות הוא התחיל כבר לרכוש דולרים בשוק, מהלך שעשוי להתפרש כאיתות של הבנק על כוונתו לשוב ולהתערב בצורה משמעותית בזירת המט"ח. איך זה ישפיע? (אם בכלל…) ימים יגידו.
שבוע מעניין בגזרת המאקרו צפוי לנו השבוע-
ארה"ב – החלטת ריבית ומסיבת עיתונאים של ה- FOMC ב 19/06
גוש האירו – נאום נגיד בנק המרכזי דרגי ב 18/06
מדד המחירים לצרכן ב 18/06
מדד מנהלי הרכש בגרמניה ב 21/01