What is your sentiment on EUR/USD?

EURUSD
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

בימים האחרונים כולנו עדים לזינוק חד בשער האירו/שקל.

אם נתעלם מהזינוק החד בתחילת משבר הקורונה עליו כתבנו והרחבנו בעבר, אנו נמצאים ברמות הגבוהות ביותר של צמד זה מזה שנה.
כזכור, שער האירו/שקל הינו מכפלה של שער הדולר/שקל ושער האירו/דולר. העלייה החדה מגיעה הפעם מכיוונו של האירו/דולר אשר ביצע זינוק מרשים מרמות שער של 1.09 לרמות של 1.18 בחודשיים. יתרה מכך, בתקופה זו הקורלציה עם הדולר/שקל הייתה כמעט ומושלמת ולכן כאשר אירו/דולר עלה שער הדולר/שקל ירד. במידה והקורלציה הייתה פחות מובהקת ודולר/שקל היה מדשדש ו/או עולה היינו יכולים למצוא עצמנו ברמות אירו שקל גבוהות יותר.

וכעת לשאלת השאלות, מדוע הדולר נחלש ופי כמה וכמה מדוע הדולר אשר מהווה אי מבטחים בתקופות משבר נחלש דווקא באחד המשברים הגדולים שידע העולם?

1. השפעתו של טראמפ – כמו תמיד, נשיא ארה"ב גורם לטלטלות כאלה ואחרות בשווקים. לאחרונה טען טראמפ כי הוא שוקל דחיה של חבילת החילוץ הבאה לשוק, כמו כן התבטאויות שליליות שלו לגבי מצב הכלכלה כאשר טען ש"המצב יהיה רע יותר לפני שיהיה טוב יותר".

2. נתונים כלכליים בארה"ב – התחייבות הפד להשארת ריבית אפסית, יחד עם ציפיות לעליית אינפלציה הובילו להתכווצות מאסיבית בשיעורים הריאליים בארה"ב. כמו כן, בסוף חודש יולי התפרסם אחד הנתונים הגרועים אם לא הגרוע שבהם בארה"ב – התוצר האמריקני נפל ב-32.9% ברבעון השני .

3. התמודדות עם הקורונה – בעוד שבמדינות אירופה ניחנת שליטה מסוימת על הנגיף, התחלואה בארה"ב ממשיכה לעלות ונראה כי כלכלת ארה"ב תתאושש מהמשבר הבריאותי בקצב איטי יותר מיתר המעצמות בעולם.

4. בחירות בארה"ב – אמנם הבחירות לנשיאות הן רק בחודש נובמבר הקרוב, עצם העובדה שברוב הסקרים אנו עדים להובלה של ביידן והשילוב של נתון זה יחד עם המצב המדאיג של ניהול משבר הקורונה בארה"ב מחזקים את ההנחה שהמועמד הדמוקרטי עשוי להיות נשיא ארה"ב הבא. השפעת נשיאותו של ביידן על הדולר תוביל אותנו לשקט בגזרת הדולר. נשיאות ביידן מייצגת חזרה לנורמליות, מה שיאפשר לדולר להיסחר על בסיס יסודות כלכליים ולא על בסיס סיכונים פוליטיים וציוצים כאלה ואחרים. בנוסף, השוק צופה שביידן עשוי להניב שקט בגזרת מלחמת הסחר עם סין – עובדה שהניעה את הדולר ב2018 ו-2019. תחת נשיאותו של ביידן סביר להניח שאחד הצעדים הראשונים יהיה ביטול או הפחתת המכסים.

5. התאוששות הכלכלה באירופה – לכל מטבע שני צדדים ואל מול החולשות המעיבות על הדולר יש צורך לציין גם את התאוששות הכלכלה באירופה.
השינוי המשמעותי בפוליטיקה באיחוד האירופי לעבר שיתוף פעולה פיסיקלי (חלוקת 390 מיליארד יורו במענקים ו-360 מיליארד יורו בהלוואות בריבית נמוכה) תרם רבות להיחלשות הדולר והתחזקות שער היורו. השינוי ההיסטורי בניהול הכספים של האיחוד האירופי בעתות משבר הפחית משמעותית את הסיכונים הכלכליים אחד הפרמטרים המודדים זאת הינו נתון המכירות הקמעונאיות באירופה. במהלך חודש יוני נרשמה עלייה של 5.7% במכירות הקמעונאות בגוש האירו. בעקבות כך, המכירות הקמעונאיות בגוש שבו לרמה בה היו טרום המשבר. כמו כן, מדד מנהלי הרכש לחודש יולי מאותת שההתאוששות נמשכה גם בתחילת הרבעון השלישי.
השילוב של התאוששות הכלכלה באירופה ורמת התחלואה הנמוכה יחסית תומכים בהמשך מגמת ההתחזקות של האירו מול הדולר לרמת שיא של יותר משנתיים בצמד זה.

אירו/דולר – שנה אחורה

EURUSD
eurusd 1 year
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

אפסייד פיננסי

חברת אפסייד פיננסי הראל בע"מ הינה חברה העוסקת במתן ליווי כלכלי-פיננסי וניהול סיכונים פיננסים. החברה מתמחה בניהול סיכו​​​​נים פיננסים בהתאם לצורכי הלקוח: חשיפות מט"ח, סחורות, ריביות ואינפלציה.​​​​​​​​​​​​​​​​​ החברה מחזיקה ברשיון לשיווק השקעות של הרשות לני"ע.

סקירות אחרונות

השאירו תגובה

דילוג לתוכן